Monday, April 16, 2012

Kalendáře

Kalendáře jsou další Mikyho vášní. Samozřejmě vlastní asi dva s vláčkama


(vyfoceno schválně s novou water bottle:-)). Soutěží i s mým stolním kalendářem kdo má hezčí obrázek. Někdy dopisujeme, co máme v plánu, jindy si jen pořád opakuje dny a data, často se ptá, kdy už budeme otáčet na nový týden, kdy bude nový rok apod.

Pak má jeden nástěnný, kde obrázek nebo téma vytváří každý měsíc sám.



Onehdá mi našel v kuchyni, v zásuvce, kde schovávám kuchařky, dva starší kalendáře s recepty. Vystavil je v obýváku na parapet, kam vystavuje skoro všechno.



No ale díky tomu jsem vyzkoušela nový recept, a tím jsem rozšířila svůj repertoár, který doposud sestával pouze z banana bread.
Tu je i pro vás:
Šlehačková bábovka Margot
ingredience: 1 větší čokoláda Margot, 1 smetana ke šlehání, 2 hrníčky polohrubé mouky, 1 balíček prášku do pečiva, 1 hrníček moučkového cukru, 2 lžíce oleje, 2 vejce.
Čokoládu nastrouháme nahrubo, přidáme smetanu, mouku smíchanou s práškem do pečiva, cukr, olej a vejce a umícháme těsto. Nalijeme je do vymazané a moukou nebo kokosem vysypané bábovkové (nebo jiné, samo) formy a upečeme.

1 comment:

Anonymous said...

Velmi jednoduché, tu vyrobíme s malou Emmou až budeme v létě spolu hospodařit, ona totiž hospodaří ze všeho nejraději! zdraví zuzi