Sunday, July 25, 2010

U Sylvy a Marka

Začali jsme v Jihlavě setkáním s dlouho neviděnými kamarády. Po posezení v kavárně s dětským koutkem (jak jinak) jsme se odebrali do místní ZOO.
Miky strávil veškerý čas u výběhu s medvědem. Mostíky a schodíky ho zaujaly víc než samotný medvěd.



Oběd jsme si dali v hospodě nad ZOO, byla to rychlovka, museli jsme se po chvíli přesunout na nádraží a odjet směr Moravské Budějovice. Patrickova nervozita při mávání (už se bál o zaparkované auto) nás později docela dost pobavila.
Miky se po příjezdu do Hostima hnedle velice spřátelil s kočičkami.
Večer v kuchyni u vína.
Druhý den jsme se v poledne vydali na výlet do městečka Biskupice. Vzali jsme to busem přes Jevišovice (již loni navštívené), kde si děti schruply a my si povídaly na trávě ve stínu stromů.
V Biskupicích je půvabná budova bývalé školy a pěkný kostelík. V obém jsou prý uhnízdění netopýři, ale potvrdit to nemůžu, vevnitř jsme nebyli.



Večer velká filmová debata nad v zimě zapůjčenými filmy. Sylva a Marek jsou nároční diváci, já už jsem, bohužel, trochu zprimitivněla. Hlavně, aby to bylo jako ze života...

Ve čtvrtek se pro loňský velký úspěch opakoval výlet do Znojma. Bylo sice děsné vedro, ale my jsme to zvládli. Dopoledne jsme přečkali v klimatizované cukrárně s dětským koutkem (jak jinak, tenhle byl ale fakt super). Pak jsme se vydali ke svatému Mikuláši zapálit svíčku a podívat se na kazatelnu, co vypadá jak zeměkoule.



Naobědvali jsme se na věčnosti. Miky tam po obědě znaven běháním po polštářích usnul a Karolínka se k němu brzo přidala.

Malba Milivoje Husáka na průčelí kostela sv. Alžběty

Procházkou přes město jsme se dostali do parku, kde už jsme tak nějak počkali až do odjezdu vlaku. Na nádraží jsme sledovali odjezd "lasičky", co pendluje mezi Znojmem a Vídní, tak jsme si říkaly, že příště necháme Ondru a Marka doma s dětma a my dvě si vyjedeme do Vídně do Opery:-)
Po návratu jsme si všichni společně zašli do hostimské hospůdky na zahrádku na jedno. Byla legranda, děti skákaly po stolech a točily slunečníkem.
Večer jsme dělali ohýnek. Žebřík vedl až na Měsíc.
V pátek v Jihlavě pak krutý návrat do reality - oběd v cool baru s MTV na plný pecky.

No comments: